Zo gewoon en gelukkig mogelijk de dag beleven. 

- Dagbesteding

Welzijn in Villa Rittenborgh

Genieten, daar draait het bij ons om. 
Dagelijks is er een welzijn medewerker aanwezig die zowel gezamenlijke als individuele activiteiten met onze bewoners doet. Het streven is elke dag te starten met ochtendgymnastiek. Daarna worden activiteiten gedaan als bloemen plukken in de tuin, fietsen op de duofiets, spelletjes of wandelen in het park. Regelmatig worden er uitjes ingepland, zoals een ritje met de paardentram of een uitstapje naar de pluktuin. Deze activiteiten kunt u vinden op onze activiteitenkalender.

Activiteiten kalender voor onze bewoners

  • 3 december: Sinterklaas viering
  • 7 december: Feest van muziek
  • 17 december: Zangeres komt kerstliederen zingen
  • 21 december: Kerststukjes maken
  • 25 december: 1e Kerstdag. Kerstborrel van 14.00-16.30 uur

Dagbesteding

Zeeuws Woongenot biedt dagbesteding aan voor mensen met een WLZ indicatie. Deze dagbesteding wordt dus voor zowel bewoners van de villa als voor niet-bewoners van de villa aangeboden. Daarnaast kunt u ook als particulier ook gebruik maken van onze dagbesteding. Tussen de middag wordt er warm gegeten. De dagbesteding vindt plaats in ’t Koetshuis.

Tijdens de dagbesteding kijken we naar waar de behoeftes liggen van het individu en daar stemmen we activiteiten op af. Dit kan bijvoorbeeld een dagje uit zijn, in gesprek gaan over vroeger, beleven van muziek, wandelen in de tuin, een ritje met de paardentram, gymnastiek, koken, bakken of een rondje op de duofiets. Wij werken dan ook niet met een dagplanning of schema. 

De dagbesteding bij Zeeuws Woongenot is niet duurder dan dagbesteding bij een reguliere zorginstelling. De financiering gaat via de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Afhankelijk van het inkomen wordt er een eigen bijdrage betaald, deze wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor Bijzondere Zorgkosten (CAK-BZ).

Indien u als particulier gebruik wilt maken van de dagbesteding, vragen wij om een vergoeding van € 75,- per dag. Wanneer u woonachtig bent in Middelburg of Vlissingen kunnen u komen halen en brengen. Voor het vervoer vragen wij € 10,- per dag.

Heeft u nog vragen, wilt u graag meer informatie ontvangen of eerst een keer langskomen om te kijken? Ook dat is mogelijk. 

Tel: 06 130 033 39 
E-mail: dagbesteding@zeeuwswoongenot.nl

Koetshuis dagbesteding