Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op een aantal veel gestelde vragen. 

Mocht u geen antwoord krijgen wat u zoekt, schroom dan niet contact op te nemen met ons. Onze gegevens kunt u vinden op de contactpagina.

Kom ik in aanmerking?

Om bij ons te komen wonen heeft u een indicatie vanaf VV5 nodig. Deze indicatie wordt door het Centrum Indicatie stelling Zorg (CIZ) gesteld. 

Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage, welke inkomensafhankelijk is. De eigen bijdrage van het Centraal Administratie Kantoor (CAK) ligt bij verblijf in een particuliere setting vaak veel lager dan bij een verblijf in een verpleeghuissetting. Dit komt omdat de huur/het verblijf rechtstreeks aan ons wordt betaald.

Om deze eigen bijdrage te berekenen kunt u gebruik maken van de rekenhulp CAK. Kies dan, 'Hulp of zorg thuis' en daarna 'Volledig pakket thuis'. Om een vergelijk te kunnen maken, kunt u daarna ook de optie kiezen 'Zorg in een instelling'

De huur van een studio varieert van € 2.400,- tot € 3.500,- per maand. Dit is een all-in-prijs, hier komen geen kosten meer bij.

 

Hoe lang is de wachtlijst?

Momenteel heeft Villa Rittenborgh een wachtlijst. Het is moeilijk te zeggen hoe lang deze is. Iedereen die op de wachtlijst staat heeft een andere thuissituatie of zorgvraag wat snel kan wijzigen. Voor meer informatie over de wachtlijst kunt u contact opnemen met onze locatiemanager

Kan mijn partner mee verhuizen?

Als uw partner mee verhuist is een indicatie gewenst. De reden hiervan is dat wanneer degene met indicatie komt te ontvallen, degene zonder indicatie niet meer in Villa Rittenborgh kan blijven wonen. Een zorgindicatie vanaf VV5 is nl. nodig om de zorginzet van 1 medewerker op 4 bewoners te kunnen blijven garanderen.